Ekologiczne Warsztaty na Sądecczyźnie – 2024 – Nabór zakończony

Justyna

EDIT:

Szanowni Państwo,

Informujemy, iż nabór do zajęć warsztatowych został zakończony.

Nasz zespół skontaktuje się z opiekunami zgłoszonych grup celem ustalenia harmonogramu i szczegółów wsparcia.

Zapraszamy do śledzenia na bieżąco naszych aktualności!

Zapisz się na Ekologiczne Warsztaty na Sądecczyźnie – 2024!

Zapraszamy wszystkich młodych mieszkańców Subregionu Sądeckiego do udziału w wyjątkowych warsztatach ekologicznych, organizowanych w ramach projektu „Ekologiczne warsztaty na Sądecczyźnie – 2024”. Projekt ten jest wspófinansowany przez Wojewódzki Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w ramach Programu Priorytetowego „Edukacja Ekologiczna”, a realizowany przez Fundację Nowa Galicja.

Cele Warsztatów

– Podnoszenie świadomości ekologicznej: Naszym celem jest edukacja 600 młodych osób z Subregionu Sądeckiego w zakresie ochrony środowiska, ze szczególnym uwzględnieniem znaczenia owadów zapylających, segregacji odpadów i recyklingu.
– Programy edukacyjne: Przekażemy programy zajęć z zakresu edukacji ekologicznej do minimum 40 placówek oświatowych w regionie, aby mogły być wykorzystane podczas lekcji.
– Piknik ekologiczny: Zorganizujemy warsztaty tematyczne Zero Waste i GOZ dla minimum 100 dzieci i ich opiekunów podczas ekologicznego pikniku.
– Zajęcia praktyczne: Przeprowadzimy 90 godzin zajęć z zakresu edukacji ekologicznej wśród uczniów szkół z terenu Subregionu Sądeckiego.

Oferta Warsztatowa

W ramach projektu zorganizowane zostaną zajęcia warsztatowe dla 600 dzieci i młodzieży w wieku 3-14 lat, podzielone na 30 grup po około 20 osób. Każda grupa weźmie udział w czterogodzinnych zajęciach.

Tematyka warsztatów obejmuje:
– Ekologiczna gra terenowa: Uczestnicy będą szukać i segregować odpady, ucząc się jednocześnie, jak prawidłowo je segregować.
– Ochrona owadów zapylających: Dowiemy się, co jedzą pszczoły, jak je chronić, a także wykonamy recyklingową pszczołę.
– Ekologiczne rękodzieło: Stworzymy drewniany magnes na lodówkę oraz inne ciekawe przedmioty z materiałów recyklingowych.

Jak się zapisać?

Zapisy na warsztaty są już otwarte! Aby się zgłosić, wystarczy wypełnić zgłoszenie rekrutacyjne i wysłać je na adres: projekt.nowagalicja@gmail.com do dnia 30 czerwca 2024r. lub do wyczerpania limitu miejsc. Można również skontaktować się z nami telefonicznie lub przez naszą stronę internetową.

Nie przegapcie tej wyjątkowej okazji, by Wasze dzieci mogły nauczyć się, jak dbać o naszą planetę w sposób kreatywny i angażujący. Dołączcie do nas na „Ekologicznych warsztatach na Sądecczyźnie – 2024” i wspólnie budujmy lepszą przyszłość!

Materiały do pobrania

Regulamin